Droomwerk, inspiratie & coaching "doelbewust aan het werk"

Hart

Voordat je hoofd aan de slag gaat met een idee is je hart allang hiervan op de hoogte. Het hart stuurt de informatie door naar je hoofd die er vervolgens mee aan de slag gaat. Je hart geeft aan of je gevoel klopt en je hoofd maakt als het ware de tekening en stuur dit door naar je  handen die het uiteindelijk vorm geven.

Het interessante is dat deze drie collega’s (Hart,Hoofd,Handen) altijd moeten samen werken voor het optimale resultaat. Steeds weer opnieuw stemmen ze met elkaar of het product, ontwerp of wat je ook creëert klopt. Tijdens deze samenwerking kan er heel veel fout gaan. Je hart in dit geval zal altijd zuiver zijn maar je hoofd kan zorgen voor ruis op de lijn. Misschien herken je het wel, je wordt veel te veel afgeleid door zaken die er niet toe doen waardoor je handen niet meer doen wat je eigenlijk wilde.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je hart(brein) een zeer belangrijke functie heeft bij het maken van beslissing. Het hartbrein is weliswaar kleiner dan ons gewone brein, maar stuurt meer informatie naar het hoofd dan andersom. Het lichaam en zelfs het denken wordt aangestuurd door het hart. De hersenen reageren pas in tweede instantie. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat het hart eerder dan het hoofd reageert op gebeurtenissen in de omgeving.

“van Hart naar Hoofd naar Handen”

Workshops & activiteiten

mannenwerk
Mannenwerk 17 januari 2018
Meer info ->

Adem-ervaring-avond 13 december
(deze keer alleen voor mannen)
Meer info ->

Droom opstellingen
Meer info ->

Vorige levens
Gratis E-book “Koekje van eigen deeg” Marianne Notschaele.
Meer info ->

“Stadsverlichting”
Stopt….of toch niet?
Meer info ->